Добродошли на сајт српске Ubuntu заједнице

Ubuntu је популарна дистрибуција слободног оперативног система ГНУ/Линукс, која ставља акценат на лакоћу употребе, брзину рада и стабилност. У питању је свеобухватан оперативни систем уз ког се достављају програми који омогућавају рад у свим сферама, и нуде најбоље што слободан софтвер у овом тренутку може да понуди.
Ubuntu се активно развија и нова, унапређена издања се појављују редовно на сваких шест месеци. Можете га испробати (и користити) и без инсталације на хард диск, а можете га и инсталирати упоредо са постојећим оперативним системима које имате на рачунару. Ubuntu одликује разноврсност која се огледа у великом броју деривата заснованих на другачијим окружењима радне површи, па се доживаљај употребе врло лако може прилагодити свакоме.
Сазнајте више о могућностима Ubuntua >>>

Ubuntu LoCo Србија је званични Ubuntuов локални тим за Србију. Ubuntu LoCo (скраћеница од Local Community — локална заједница) представља званични пројекат организовања корисника и љубитеља ове дистрибуције широм света у локалне заједнице.
Циљеви LoCo заједница јесу промоција Ubuntua пружање помоћи заинтересованим корисницима и организовање акција и пројеката везаних за популаризацију ове дистрибуције. Наша страница на званичном Ubuntuовом викију садржи основне податке о нама, а уколико желите да се прикључите или помогнете рад тима на било који начин, контактирајте нас или се придружите заједници на форуму или ирц каналу.