BalCCon 2k14 ~ Otvaranje

Međunarodni hakerski kongres u Novom Sadu

Druga po redu, međunarodna BalCCon konferencija, počela je danas i trajaće ukupno tri dana. Prilika da upoznate nove ljude i prisustvujete izvrsnim predavanjima iz oblasti informatike oblikovana je u formu koja postaje prepoznatljiva iako je ovo tek drugo održavanje u velikom nizu budućih.

 

Balkanski računarski kongres (engl. Balkan Computer Congress-BalCCon) jeste zamišljen kao okupljanje svega poznatog iz sveta računarstva i upoznavanje novog sa ciljem da zadatak bržeg prelaska budućnosti u sadašnjost doseli i na naše prostore. Pionir u ovakvom početku mora da trpi i jake poreze i svetle pobede, a najveći krivci za sve što se dešava su LUGoNS iz Novog Sada i Wau balccon2k14muzejHolland Foundation iz Hamburga i Berlina, uz podršku domaćih GNU/Linuks lokalnih zajednica, organizacija i pojedinaca.

 

 Lokacija

 

Prošlogodišnji donekle „hladniji“ prostor Novosadskoj sajma zamenjen je, prisnijim, prostorijama Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Dunavskoj ulici broj 37. Da promena lokacije nije uticala na posetu i entuzijazam kao i pozitivnu energiju mogu da posvedoče svi koji su danas bili na otvaranju.

 

 Štand naše zajednice na BalCCon2k14

Nije bilo govora o tome da prekinemo tradiciju započetu prošle godine na BalCCon2k13, s toga smo iskoristili ovogodišnju priliku da vidimo ljude koje smo upoznali prošlog puta, upoznamo nove i još bolje utvrdimo prijateljstva koja od ranije već imamo. Zamisao ovakve vrste druženja i okupljanja nije naivna niti zanemarljiva i to najbolje znaju oni koji „trpe“ njene posledice čijih se uzroka, sigurno, ne bi odrekli.

promo-diskovi-ubuntu-balccon2k14

Promotivni Ubuntu materijal, u koji spada i najnovije izdanje za stone i serverske računare, poslužio je da simbolične poklone iskoristimo i za širenje dobre volje i pozitivne energije koju često samo darivanje bez očekivanja pruža. Dobrom voljom Ubuntu sponzora dobili smo ovaj materijal ali i voljom Željka Popivode imamo deo knjiga iz njegove lične biblioteke koje smo delili posetiocima zainteresovanim za usvajanje znanja iz oblasti mreža, programiranja i dizajna, naravno, potpuno besplatno.

Danas, od 14 časova i 30 minuta, započeto je uvodno predavanje i ujedno ozvaničen početak ovogodišnje etape kongresa. Naša Ubuntu zajednica planira da prisustvuje i sutra i prekosutra, a ako planirate da posetite ovaj događaj naš štand nećete promašiti. Čekamo vas tamo!

balccon2k14-zpop-uros balccon2k14-promo-ubuntu-stand

 

Rasporedi predavanja:

BalCCon 2k14 veb stranica

 

Zabeleži (bookmark) permalink.