BalCCon 2k14 ~ Отварање

Међународни хакерски конгрес у Новом Саду

Друга по реду, међународна BalCCon конференција, почела је данас и трајаће укупно три дана. Прилика да упознате нове људе и присуствујете изврсним предавањима из области информатике обликована је у форму која постаје препознатљива иако је ово тек друго одржавање у великом низу будућих.

 

Балкански рачунарски конгрес (енгл. Balkan Computer Congress-BalCCon) јесте замишљен као окупљање свега познатог из света рачунарства и упознавање новог са циљем да задатак бржег преласка будућности у садашњост досели и на наше просторе. Пионир у оваквом почетку мора да трпи и јаке порезе и светле победе, а највећи кривци за све што се дешава су ЛУГоНС из Новог Сада и Wau balccon2k14muzejHolland Foundation из Хамбурга и Берлина, уз подршку домаћих ГНУ/Линукс локалних заједница, организација и појединаца.

 

 Локација

 

Прошлогодишњи донекле „хладнији“ простор Новосадској сајма замењен је, приснијим, просторијама Музеја савремене уметности Војводине у Дунавској улици број 37. Да промена локације није утицала на посету и ентузијазам као и позитивну енергију могу да посведоче сви који су данас били на отварању.

 

 Штанд наше заједнице на BalCCon2к14

Није било говора о томе да прекинемо традицију започету прошле године на BalCCon2k13, с тога смо искористили овогодишњу прилику да видимо људе које смо упознали прошлог пута, упознамо нове и још боље утврдимо пријатељства која од раније већ имамо. Замисао овакве врсте дружења и окупљања није наивна нити занемарљива и то најбоље знају они који „трпе“ њене последице чијих се узрока, сигурно, не би одрекли.

promo-diskovi-ubuntu-balccon2k14

Промотивни Убунту материјал, у који спада и најновије издање за стоне и серверске рачунаре, послужио је да симболичне поклоне искористимо и за ширење добре воље и позитивне енергије коју често само даривање без очекивања пружа. Добром вољом Убунту спонзора добили смо овај материјал али и вољом Жељка Попиводе имамо део књига из његове личне библиотеке које смо делили посетиоцима заинтересованим за усвајање знања из области мрежа, програмирања и дизајна, наравно, потпуно бесплатно.

Данас, од 14 часова и 30 минута, започето је уводно предавање и уједно озваничен почетак овогодишње етапе конгреса. Наша Убунту заједница планира да присуствује и сутра и прекосутра, а ако планирате да посетите овај догађај наш штанд нећете промашити. Чекамо вас тамо!

balccon2k14-zpop-uros balccon2k14-promo-ubuntu-stand

 

Распореди предавања:

BalCCon 2k14 веб страница

 

Забележи (bookmark) пермалинк.