Dostupan je Ubuntu 10.04.3 (Lucid Lynx) LTS

Ubuntu tim je ponosan da objavi svoje treće ažuriranje Ubuntuove verzije 10.04 koja dolazi sa dugoročnom podrškom. Ova ažuriranja donose osveženja kada su u pitanju sledeće verzije sistema: desktop, server, alternate CD i DVD za i386 i amd64 arhitekture procesora.

Ista vest dolazi i od Kubuntu tima koji sa ponosom objavljuje svoju 10.04.3 verziju koja donosi izmene i dopune koje se odnose na desktop i alternate diskove za i386 i amd64 arhitekture.

Da bi preuzeli Ubuntu 10.04.3 sa dugoročnom podrškom posetite:

Da preuzmete Kubuntu 10.04.3 posetite:

Opšta je preporuka proučiti beleške o izdanju koje dokumentuju osnovne napomene i upozorenja, kao i poznate greške. Sve to može se pronaći na sledećem mestu:

O Ubuntu 10.04.3 LTS

Ovo je treći ažuriranje Ubuntu 10.04 LTS izdanja, koja nastavlja da bude podržano sa održavanjem ažuriranja i bezbednosnim zakrapama do aprila 2013. godine kada su u pitanju stoni računari i aprila 2015. godine kada su u pitanju serveri.

U ovom izdanju integrisana su mnoga ažuriranja koja su došla nakon izlaska prethodnog, kao i ispravke velikog broja grešaka. Ovo uključuje bezbednosne zakrpe i ispravke za poznate i karakteristične greške, sa fokusom na održavanje stabilnosti i kompatibilnosti sa Ubuntu 10.04 LTS.

Da bi videli kompletnu listu sugurnosnih zakrpa posetite: http://www.ubuntu.com/usn

za informacije o greškama-bubama i njihovom broju: https://bugs.launchpad.net/ubuntu

a za kompletnu listu ažuriranja koja su izašla nakon objave izdanja 10.04.2 posetite: https://wiki.ubuntu.com/LucidLynx/ReleaseNotes/ChangeSummary/10.04.3

Uključite se u oblikovanje Ubuntua

Ako bi ste voleli da se uključite u oblikovanje Ubuntua, dali svoj doprinos ili prosto izložili ideju i time pomogli da Ubuntu bude još i bolji, posetite:

Više informacija o Ubuntu samom i budućim vestima

Za više informacija pratite:

Za više znanja, informacija, čitanja ili ako želite da pišete o Ubuntu i na takav način doprinesete Vašoj zajednici pratite i učestvujte u:

izvor: https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-announce/2011-July/000150.html

 

 

Zabeleži (bookmark) permalink.