Доступан је Ubuntu 10.04.3 (Lucid Lynx) LTS

Ubuntu тим је поносан да објави своје треће ажурирање Ubuntuove верзије 10.04 која долази са дугорочном подршком. Ова ажурирања доносе освежења када су у питању следеће верзије система: десктоп, сервер, алтернате ЦД и ДВД за и386 и amd64 aрхитектуре процесора.

Иста вест долази и од Kubuntu тима који са поносом објављује своју 10.04.3 верзију која доноси измене и допуне које се односе на десктоп и алтернате дискове за и386 и amd64 архитектуре.

Да би преузели Ubuntu 10.04.3 са дугорочном подршком посетите:

Да преузмете Kubuntu 10.04.3 посетите:

Општа је препорука проучити белешке о издању које документују основне напомене и упозорења, као и познате грешке. Све то може се пронаћи на следећем месту:

О Ubuntu 10.04.3 LTS

Ово је трећи ажурирање Ubuntu 10.04 LTS издања, која наставља да буде подржано са одржавањем ажурирања и безбедносним закрапама до априла 2013. године када су у питању стони рачунари и априла 2015. године када су у питању сервери.

У овом издању интегрисана су многа ажурирања која су дошла након изласка претходног, као и исправке великог броја грешака. Ово укључује безбедносне закрпе и исправке за познате и карактеристичне грешке, са фокусом на одржавање стабилности и компатибилности са Ubuntu 10.04 LTS.

Да би видели комплетну листу сугурносних закрпа посетите: http://www.ubuntu.com/usn

за информације о грешкама-бубама и њиховом броју: https://bugs.launchpad.net/ubuntu

а за комплетну листу ажурирања која су изашла након објаве издања 10.04.2 посетите: https://wiki.ubuntu.com/LucidLynx/ReleaseNotes/ChangeSummary/10.04.3

Укључите се у обликовање Ubuntua

Ако би сте волели да се укључите у обликовање Ubuntua, дали свој допринос или просто изложили идеју и тиме помогли да Ubuntu буде још и бољи, посетите:

Више информација о Ubuntu самом и будућим вестима

За више информација пратите:

За више знања, информација, читања или ако желите да пишете о Ubuntu и на такав начин допринесете Вашој заједници пратите и учествујте у:

извор: https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-announce/2011-July/000150.html

 

 

Забележи (bookmark) пермалинк.