Odgovori 

Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gnome/Kde,Amaraok i mic
Autor Poruka
Zeljkosh Nije na vezi
Član

Poruka: 66
Dao zahvalnica: 0
Dobio zahvalnica: 0 u 0 poruka
Ugled: 0
Poruka: #1
Gnome/Kde,Amaraok i mic
Prvi problem:
Dok sam u gnome okruzenju internet mi radi ok,kada sam u KDE okruzenju internet nece da radi,podesavanja networkinga su i na gnomu i na KDE-u default (nista nisam dirao od instalacije) osim sto sam dodao KDE okruzenje.
Pogledao sam networking u KDE-u i stiklirano je da se kaci automatski i odredjen je DHCP pristup (ip nema jer sam treba da ga formira)
Koristim modem za ADSL od telekoma,ali cisto sumjam da tu moze da bude bilo kakav problem,jer net u jednom okruzenju radi u drugom nista.

Problem dva:
Amarok player se ponasa cudno, i u gnome i u kde okruzenju,instalirao sam ga i instalirao sam one plugine da cita mp3 formate,nadjem pesmu koju hocu da pustim ali kad treba da je pusti nista se ne desava,ama bas nista osim sto izbaci neko "random" vreme (kliknem jedno izbaci 20sekundi,kliknem drugi put 52) samo menja to vreme ali od zvuka ni traga.(rhytam box radi ok)

Problem tri:
Mikrofon ni da cuje,nece da radi pa nece (nije mute,stiklirano je "mic boost",nije smanjen itd.)u windowsu radi bez ikakvih problema,mikrofon nema nikakav driver a zvucna je intergisana,u windowsu koristim "sound max" koji sam dobio u cd od maticne.

Izvinite ako dupliram vec postojeci problem,gledao sam ali su forumi poprilicno opsirni tako da nisam uspeo da nadjem ove simptome negde drugde.
Hvala unapred.
26-09-2009 19.51
Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
Vlax Nije na vezi
Član

Poruka: 197
Poruka: #2

to sa KDE-ovim novim programom za mrežu nije ništa novo. Ja ne znam kako se rešava, ali će se ubrzo pojaviti neko ko zna odgovor.

Što se tiče mikrofona (u KDE koji ja koristim) mora da bude uključena (osim klizača za mikrofon, pojačan i aktiviran) i ova opcija "snimanje" i da i ona bude pojačana. Ja koristim KDE 3.5 i to je krajnji desni klizač na kartici Ulazi.

Novi Amarok koji se ponaša čudno nije ništa neobično. Ja ga ne koristim (koristim stari), ali ljudi već imaju dosta iskustva kako se to sređuje će ti isto ubrzo odgovoriti na pitanje.
26-09-2009 19.59
Zeljkosh Nije na vezi
Član

Poruka: #3

Mikrofon je proradeo,problem je bio sto nisam enable-ovao onu opciu "recording" hvala palamudine.
Ali ova dva druga problema nisam uspeo da resim jer jednostavno ne znam gde da trazim problem.
Sutra ce biti 7dana od kako imam ubuntu pa ako neko moze da pomogne sa ovim problemom mreze u KDE okruzenju.a i izludjuje me sto svaki put kada namestim ove opcije za mikrofon i opcije za brightness direktnno na grafickoj karti posle reseta moram iznova !
Ali polako ja cu da se mlatim i cackam a kad neko ima vremena ako moze da mi pomogne Smile

[Izmenjeno 27-9-09 Zeljkosh]
27-09-2009 11.27
Aleksandra Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 560
Dobio zahvalnica: 1 u 1 poruka
Poruka: #4

@Zeljkosh

Koristim KDE i već neko vreme umesto default network managera imam instaliran Wicd.
Potraži ga kroz Add/remove.
27-09-2009 14.39
uros Na vezi
Globalni urednik

Poruka: 1,400
Dao zahvalnica: 19
Dobio zahvalnica: 19 u 12 poruka
Ugled: 18
Poruka: #5

jesi li probao da otvoriš nvidia settings sa ovlašćenjima

Citat:sudo nvidia-settings

podesiš sve i na kraju save to x configuration. Trebao bi da zapamti. A za KDE - ne znam.

[Slika: ubuntu-user2.php?user=25373][Slika: gnome_small.png]
27-09-2009 15.20
Githzerai Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 2,933
Dao zahvalnica: 16
Dobio zahvalnica: 46 u 35 poruka
Ugled: 13
Poruka: #6

Što se tiče Amaroka, proveri da li ti je lepo instaliran phonon i phonon-backend-xine.

Izmena: i naravno libxine1-ffmpeg za puštanje mp3-a i ostalih neslobodanih kodeka.

[Izmenjeno 27-9-09 Githzerai]

You need to install an RTFM interface.
[Slika: imageqd6.png]
27-09-2009 17.15
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
Punky Nije na vezi
Globalni urednik

Poruka: 3,212
Dao zahvalnica: 17
Dobio zahvalnica: 27 u 18 poruka
Ugled: 12
Poruka: #7

Aleksandra piše:@Zeljkosh

Koristim KDE i već neko vreme umesto default network managera imam instaliran Wicd.
Potraži ga kroz Add/remove.

Takodje preporucujem wicd ako se radi o tome da imas potrebe za vise podesavanja, a ako je sve automatski sa dhcp preko rutera, moze i defauly, ali wicd je cudo.

[Slika: UbuntuUserbar.png]
27-09-2009 17.26
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
Zeljkosh Nije na vezi
Član

Poruka: #8

Instalirao sam sve te dodatke za amarok ali i dalje se isto ponasa,probacu sve da reinstaliram.
Nisam jos imao vremena da probam wicd,ali imam samo pitanje da li wicd da instaliram u gnomu i da ga podesim pa predjem u kde ili da sve odradim u kde okruzenju.

@sudo nvidia-settings
Probao sam ali sve je ok dok ne resetujem racunar ili dok ne pokrenem nesto kroz wine.
Pazi podesavanja se ne promene tamo gde sam ih konfigurisao,ona ostaju u brojku tacna ali se boja promeni na monitoru iako su nvidia podesavanja ne promenjena.
Ne znam da li me razumes,nesto drugo menja boje,podesavanja su ne promenjena,potrebno je samo da otvorim nvidia set up i podesavanja se automatski prenesu na odnos boja.
Podesavanja koja sam ja namestio su ostala ista ali boje se menjaju.
29-09-2009 09.06
Aleksandra Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 560
Dobio zahvalnica: 1 u 1 poruka
Poruka: #9

@Zeljkosh

Ako ti ne radi internet na KDE, možeš poskidati .deb pakete koji su ti potrebni za Wicd.

http://packages.ubuntu.com/jaunty/wicd
29-09-2009 13.20
Zeljkosh Nije na vezi
Član

Poruka: #10

Uspeo sam da sredim mrezu preko wicd-a i mogu sad na net u kde okruzenju Smile.
Ali posto sam ponovo instalirao codece za amarok i restovao racunar dobio sam ovu poruku

Could not start process Cannot talk to klauncher: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
Sad
E da,hteo sam da pitam jel normalno da u kde-u puca neki "plasma workspace" ili tako nesto.
A i imao sam instaliran kubuntu ali sa KDE3,da li je bolje da se vratim na kubuntu sa KDE3 okruzenjem ili da ostanem na ubuntu sa KDE4 okruzenjem Smile

A i konquer puca po nekad Sad
Jel ovo uobicajeno ?

[Izmenjeno 29-9-09 Zeljkosh]
29-09-2009 17.41
Zeljkosh Nije na vezi
Član

Poruka: #11

Amarok je proradeo Smile
Zahvaljujem se svima Smile
Probleme resavam jedan po jedan !
Tongue:lol::love:

P.S. izvinite zbog spama
29-09-2009 20.28
stavljanin971 Nije na vezi
Član

Poruka: 167
Dao zahvalnica: 5
Poruka: #12

Da li WICD za Ubuntu 9.04 može da se instalira na Kubuntu 8.10. ili treba neki WICD za KDE?
25-11-2009 21.45
Ddpbf Nije na vezi
глобални уредник

Poruka: 1,423
Dao zahvalnica: 35
Dobio zahvalnica: 33 u 29 poruka
Ugled: 17
Poruka: #13

WICD је гтк апликација. Међутим све гтк апликације могу да се инсталирају на КДЕ. А вицд је нарочито лако инсталирати, зато што не тражи никакве зависности од графичког окружења. Дакле само
sudo apt-get install wicd и не бери бриге;
Уф моја грешка, нема га у интерипидовим ризницама
http://packages.ubuntu.com/jaunty/wicd скини одавде

[Izmenjeno 25-11-09 Ddpbf]
Чекај, чекај погледај ово http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=935544

[Izmenjeno 25-11-09 Ddpbf]
25-11-2009 22.07
Član

Poruka: #14

Избришем нетворк менаџер,почнем да инсталирам вицд.Тражи ми следећих 5 пакета:
python-gtk2
python-glade2
python-numeric
libglade2-0
python-cairo
Скинуо са Дебиана( на Убунту,пошто немам конекцију на Кубунту).Успео сам да инсталирам само овај први гтк2.
За ова 4 каже да није добра зависност-Dependency not satisfiable-python. Нисам погрешио при скидању,сви су за Интел 386.У чему је фазон?
25-11-2009 23.09
zika Nije na vezi
Globalni urednik

Poruka: 1,344
Dobio zahvalnica: 5 u 4 poruka
Ugled: 4
Poruka: #15

stavljanin971 piše:Избришем нетворк менаџер,почнем да инсталирам вицд.Тражи ми следећих 5 пакета:
python-gtk2
python-glade2
python-numeric
libglade2-0
python-cairo
Скинуо са Дебиана( на Убунту,пошто немам конекцију на Кубунту).Успео сам да инсталирам само овај први гтк2.
За ова 4 каже да није добра зависност-Dependency not satisfiable-python. Нисам погрешио при скидању,сви су за Интел 386.У чему је фазон?
python je verzije koja ne odgovara zahtevanoj u paketu koji pokušavate da install-irate.
25-11-2009 23.15
Tomato Na vezi
Urednik

Poruka: 1,058
Ugled: 3
Poruka: #16

Potrebni dodatni tzv. zavisni paketi.Ddesnim klikom otvoris padajuci meni na odredjenom paketu koji hoces da instaliras dobices mogucnost da ga instaliras GDebi Package Installer-om (ovo vazi samo za pakete sa .deb extenzijom i ako ti je ovaj instaler instaliran u Kubuntu-u) kada njega pokrenes otvara ti se dijalog prozor Package Installer ,e tu ces videti najlakse (pisace ti upozorenje crvenim slovima) koji ti zavisni paketi nedostaju da bi instalirao te koje zelis.

"Svako je lud na svoj nacin"-rece djavo i sede golom zadnjicom u koprivu.
25-11-2009 23.19
Član

Poruka: #17

Проблем је у следећем: ја сам GDebi Package Installer понудио те зависне пакете али он је инсталирао само један а 4 није јер му не одговарају ( црвеним словима упозорење Dependency not satisfiable-python) а не нуди објашњење шта ја да инсталирам уместо та 4 пакета.
25-11-2009 23.40
Ddpbf Nije na vezi
глобални уредник

Poruka: #18

Одакле си скинуо?
26-11-2009 00.02
Tomato Na vezi
Urednik

Poruka: #19

Pa pazi instaler ti pokazuje da ti fali paket pod imenom python koga ja u mojim repozitorijumima imam (nalazi se u Synaptic-u) zove se jednostavno python bez ikakvih dodataka - gtk2,-glade2 .itd.
Posto ides malo okolnim putem nadji i skini paket sa tim imenom pa pokusaj ponovo.
Naravno instaliran mi je na sistem.
Na kraju recenice: Dependency not satisfiable -.nesto ,u tvom slucaju python ukazuje ti koji ti paket treba,uvek pokazuje na jedan.
Moze da se desi da posle ovoga fali neki drugi itd.zato je Synaptic najjednostavniji nacin instaliranja programa,ali ako moras ovako ti teraj kako mora.

[Izmenjeno 25-11-2009 Tomato]

26-11-2009 00.03
Ddpbf Nije na vezi
глобални уредник

Poruka: #20

Томато не питам тебе нго стављанина. Нисам сигуран али изгледа да је скинуо дебијанов пакет. То је грешка, велика, грешка, ако се то десило. Дебијанови и Убунтуови пакети нису увијек бинарно компатибилни.
26-11-2009 00.07
Tomato Na vezi
Urednik

Poruka: #21

@Ddpbf
Ma ,nisam odgovor ni uputio tebi,tebi moja pomoc najmanje treba Big GrinSmile .

26-11-2009 00.09
Ddpbf Nije na vezi
глобални уредник

Poruka: #22

Ма ништа погубим се ја малоBig Grin
26-11-2009 00.11
Član

Poruka: #23

Скинуо са Дебиана.
26-11-2009 00.24
Ddpbf Nije na vezi
глобални уредник

Poruka: #24

Па ту је проблем. Пробај онај први линк што сам ти дао (пакет је за џаунти, али добре су шансе да ће да ради)
26-11-2009 00.30
Član

Poruka: #25

Добро,пробаћу сутра па ћу јавити,касно је.
26-11-2009 00.35
Odgovori