Odgovori 

Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jeli moguce napraviti update cd za Kubuntu Dapper 6.06
Autor Poruka
mijat Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 7
Dao zahvalnica: 0
Dobio zahvalnica: 0 u 0 poruka
Ugled: 0
Poruka: #1
Jeli moguce napraviti update cd za Kubuntu Dapper 6.06
posto imam dial up a svideo mi se dapper jeli moze neko da napravi da napravi update cd da nemoram da skidam sve sa neta nego da radim update sa cd-a, da li me razumete?
ako nemoze za kubuntu jel moze za ubuntu
16-06-2006 12.42
Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 1,430
Poruka: #2

hm, generalno jeste moguce, ali to je malo cim posao. postoji to kao ideja za ovu zajednicu, ali jos uvek su to samo planovi.
16-06-2006 17.45
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
mijat Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: #3

a jel su to planovi tipa bice jednog dana ili se polako radi na tome?
16-06-2006 18.17
v0xel Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 569
Poruka: #4

ako hoces samo update sistema, za to mozes da koristis i obican install cd, samo dodaj novi cd u sources, i pokreni upgrade, ako hoces nesto sto bi upgrade-ovalo sve programe koje si dodatno instalirao, neko bi trebalo da ti nareze mirror cele arhive.
16-06-2006 21.59
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #5

u planu je, ne radi se na tome Wink nije to bas jednostavno, jer treba svlaciti kompletne repozitorijume pa onda buildovati diskove.
16-06-2006 23.08
v0xel Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 569
Poruka: #6

Ja sam se jedno vreme zanosio ovom idejom, na kraju sam na wikiju nasao neko resenje, ali ga nikad nisam probao u praksi.

Ne moraju se prenositi celi rep. komandom apt-move i jos ponekim trikovima, mogu se prenositi samo odabrani programi.

potrazicu link, ako nadjem, postovacu ga ovde.

update: eve ga

https://wiki.ubuntu.com/AptMoveHowto
16-06-2006 23.23
mijat Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: #7

verujem da nije lako ali morate da shvatite nema svako dobar internet i da je online stalno, ubuntu je odlican distro i mislim ako bi se uspeo napraviti update cd da korisnici nemoraju da skidaju kompletne repozitorijume nego samo ubaci cd i vozi misko, ovo bi bio spas za one sa dial up vezom
17-06-2006 00.50
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #8

jasno je to, mislim i ja sam x godina bio na dialupu. dvd je dobro resenje.
sad, ako se mislli bukvalno na update, mislim da za tim nema potrebe jer sest meseci optimalan preriod izmedju updateova
17-06-2006 15.34
mijat Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: #9

nisam mislio update tipa sa 5.10 na 6.06 nego kada instalirate drapper treba da skinete kodeke i jos neke dodatne biblioteke i tako to na to sam mislio. da ne skidaju sa neta po nekih 40-50 mb nego da ubace cd i sa njga to odrade.
17-06-2006 19.28
olujicz Na vezi
Wiki maher

Poruka: 1,099
Dao zahvalnica: 2
Dobio zahvalnica: 8 u 6 poruka
Ugled: 10
Poruka: #10

Ideja it je super, i meni je problem da stalno camim ispred compa cekajuci dok moj modem skine neki program.

Ali u medjuvremenu probaj sa debian paketom, koji ja koristim. Samo ubacis debian CD-ove kao izvor i synaptic-u. Nece bas svaki program da ti se instalira u Ubuntu, ali ogromna vecina programa radi.
18-06-2006 14.59
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #11

ukoliko hocete debian, skinite SID diskove, jer se obicno sid paketi dosta slazu. naravno sto je datum postavljanja SIDa blizi Ubuntuu to bolje Smile
18-06-2006 20.34
olujicz Na vezi
Wiki maher

Poruka: 1,099
Dao zahvalnica: 2
Dobio zahvalnica: 8 u 6 poruka
Ugled: 10
Poruka: #12

Stvar je u toje sto mi trazimo nesto sto ne bi morali da skidamo jer imamo losu konekciju.

Usput sta ti je SID?
19-06-2006 10.08
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #13

debian unstable branch Smile GNUzilla 1 ja mislim Smile
19-06-2006 14.41
shiny Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 8
Poruka: #14

Evo kako jednostavno napraviti update cd, pomoću koga možeš lako da updateuješ dapper na bilo kojoj mašini:

-sedneš za računar sa dapperom
-pomoću apt-geta, adepta, ili nečeg sličnog instaliraš sve interesantne programe i updateove
-pokreneš konozlu, pa kucaš:

Kod:
cd /var/cache/apt/archives
dpkg-scanpackages . /dev/null >Packages

-narežeš direktorijum /var/cache/apt/archives na CD ili DVD disk. To će biti od sada update disk.
-sedneš za računar kome treba update, staviš update disk u čitač
-pokreneš konzolu, kucaš:

Kod:
sudo apt-cdrom add
sudo apt-get update

Gotovo. Sada pomoću apt-geta ili adepta instaliraš sve što ti treba.

Nadam se da sam bio od pomoći. Sretno!
11-07-2006 16.15
milke Na vezi
Urednik

Poruka: 446
Dao zahvalnica: 12
Dobio zahvalnica: 29 u 18 poruka
Ugled: 5
Poruka: #15

hmm, shiny, bio si od pomoći, ali ja imam jedno podpitanje :
Ako napravim tako update cd, i imam konekciju ka netu i enablovane repozitorijume, adept te pakete sa CD-a opet prevlači sa neta. Jedino kad sa spiska repozitorijuma isključim sve sem CD-a, onda šljaka. Ali onda moram ponovo da skidam spisak paketa, što ume da se oduži Smile

Da li to mora tako, prvo install sa CD-a, pa tek onda enable repositories ? Možda neka komanda u konzoli, kojom bi precizirao odakle da instalira ?

[Slika: linux_srbija_milke_1365.jpg]
17-07-2006 19.27
prvul Nije na vezi
Carnivore

Poruka: 795
Dao zahvalnica: 11
Dobio zahvalnica: 5 u 4 poruka
Ugled: 7
Poruka: #16

Citat:--no-download Disables downloading of packages. This is best used with --ignore-missing to force APT to use only the .debs it has already downloaded. Configuration Item: APT::Get::Download.

Ovo je iz "man apt-get"-a
17-07-2006 23.11
milke Na vezi
Urednik

Poruka: #17

thx !
nikako da se setim da pročitam man pre postavljanja pitanja (lakše je ovako Smile )

poz

20-07-2006 12.09
prvul Nije na vezi
Carnivore

Poruka: 795
Dao zahvalnica: 11
Dobio zahvalnica: 5 u 4 poruka
Ugled: 7
Poruka: #18

Nije nikakav problem, nismo mi RTFM forum Smile
20-07-2006 21.02
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #19

Bas Smile
20-07-2006 22.00
shiny Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: #20

E, pa ima i (po mom misljenju) bolje resenje: pogledas /etc/apt/sources.list i prebacis linije odgovorne za CD sa kraja na pocetak fajla. apt-get uvek pregleda od gore prema dole, i trazi prvu relevantnu stavku. Tako da je dobra praksa imati lokalne medijume blize pocetku fajla, a udaljene (i spore) na kraju fajla.

Pozdrav!
01-08-2006 01.09
shiny Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: #21

Аха, а иначе препоручујем http://kudos.berlios.de/. Мало је застарело, али помаже!
01-08-2006 01.17
milke Na vezi
Urednik

Poruka: #22

sad kad sam reinstalirao os, prvi put sam se bacio na instalaciju na onaj nachin.

i dok nisam uključio sve one repos. sve je lepo instaliralo sa CD-a, ali posle kad sam ih pouključivao i uradio update, sudo apt-get install <neki paket> obavezno skida taj paket s neta, iako ga ima na CD-u.

pokušao sam naravno i sa --no-download i --ignore-missing ali tada daje samo ovakav rezultat :

Reading package lists. Done
Building dependency tree. Done
The following NEW packages will be installed:
superkaramba
0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 516kB of archives.
After unpacking 1409kB of additional disk space will be used.
E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?

a ako dodam i --ignore-missing, ne prikaže onu zadnju grešku, ali ni ne instalira program .

CD je u sources.list na prvom mestu, ali instalacija sa cd-a ne ide. Jedino da isključim sve ostale repositorijume i onda da instaliram sa CD-a. ali onda opet download liste paketa Sad

ima li neko ideju ? da li je neko ovo radio ?

19-09-2006 16.33
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #23

Paketi na CDu su matori. Kada je cd svez prvo instalira za cda, ali ako nije, skida sa neta. 6.06 je definitivno mator Smile
19-09-2006 19.10
milke Na vezi
Urednik

Poruka: #24

u pitanju je keš koji sam juče narezao iz /var/cache/apt/archives . na način koji je gore objasnio shiny .

19-09-2006 21.33
GoKu Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: #25

Nadam se da ovo sve vazi i sa sve one silne C++ compajlere i ostale libove, koje svaki put moram da svlacim sa neta kada instaliram Linux.
06-11-2006 14.42
Odgovori