Odgovori 

Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
U vezi RAMa
Autor Poruka
markobgd Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 393
Dao zahvalnica: 3
Dobio zahvalnica: 0 u 0 poruka
Ugled: 0
Poruka: #1
U vezi RAMa
Као прво поздрав свима и као што видите нов сам у Убунту универзуму.

оно што ме интересује је следеће:

када укључим комп и одем у систем монитор заузеће меморије је макс до 150Мб.међутим после коришћења неколико програма (типа опера, амарок, влц и још неких).тада заузеће меморије иде до 400 Мб.и по искључивању свих програма остаје на том нивоу, ево још увек је на 360.искрено мени то мало није јасно.сећам се у оном оперативном систему званом прозор је у истој ситуацији, по искључењу свих програма, заузеће рама падало на неких 180Мб .слично као и при стартовању система.

Надам се да нисам нешто превише конфузно написао, ипак ми је ово прва тема.и нисам уочио неку сличну на форуму.а ако већ постоји извињавам се.

ех да нисам написао.имам 757,4 мб(заузето 360) меморије а swap је 855 мб (заузето 35).

Поздрав свима.
23-02-2008 19.15
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
acinic Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 826
Dao zahvalnica: 16
Poruka: #2
Margarin Ram-a
Evo da ti pozelim dobrodoslicu za pocetak!Dobrodosao !Pa pazi ja mogu da kao potpuni amater da ti dam neko misljenje,znaci nisam neki profesionalac za Gnu Linux ! Ja sam cini mi se procitao da kod Gnu Linuxa prazna memorija trosi vise struje,ako je to to.Verovatno ima jos neki razlog zasto je toliko zauzeta memorija.Ne treba da brines.Kod mene je recimo 53% zauzeto a 46% je u cache-u a isto imam 768.Za Swap neznam,ja to i ne gledam ! Vazno je da sve radi kako treba a memorija je najmanji problem (cene) Smile
23-02-2008 21.23
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
dr.nele Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 1,028
Dao zahvalnica: 0
Poruka: #3

Citat:Originally posted by acinic
Ja sam cini mi se procitao da kod Gnu Linuxa prazna memorija trosi vise struje,ako je to to.

jel ti to ozbiljno?Wink
idem da upalim odma 3 filma, 20 tabova u firefoxu i sve ostalo. da max opteretim mojih premocnih 256 MB rama Smile
23-02-2008 21.41
acinic Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 826
Dao zahvalnica: 16
Poruka: #4
Cini mi se
Citat:Originally posted by dr.nele
Citat:Originally posted by acinic
Ja sam cini mi se procitao da kod Gnu Linuxa prazna memorija trosi vise struje,ako je to to.

jel ti to ozbiljno?Wink
idem da upalim odma 3 filma, 20 tabova u firefoxu i sve ostalo. da max opteretim mojih premocnih 256 MB rama Smile
Nisam siguran u vezi potrosnje struje ali nebi me cudilo posto Gnu Linux radi na mnogo slabijim racunarima nego sto to mogu vlasnicki OS-ovi.Znaci moguce je da je neko tamo zeleo da smanji potrosnju struje ma koliko to bilo mnogo ili malo !Smile
23-02-2008 21.54
markobgd Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 393
Dao zahvalnica: 3
Poruka: #5

ОК.ово око уштеде енергије тј. струје је занимљиво морам признати.

Колико видим то је изгледа тако с линуксом, и колико схватам нормално је да је после извесног коришћења поприлично заузет РАМ?!?!

Да ли сам добро разумео?

Да онда ставим да је проблем решен.
25-02-2008 00.46
Odgovori