KDE 4.7 RC је ту

powered_by_kde25. јуна ове године, изашло је  кандидатско издање КДЕ-а 4.7. пред предстојећу објаву изласка 4.7 Плазма Десктопа, КДЕ софтвера, фрејмворка и другог, планираног за 27. јул. Смрз АПИ, зависности и могућности је активан, и тим тренутно ради на битним бубама, завршавању превода и документације.

Као што смо напоменули раније, КДЕ 4.7 доноси доста побољшања. Плазмин менаџер прозора КВин добија подршку за ОпенГЛ-ЕС 2.0 (верзија ОпенГЛ-а прилагођена за преносне уређаје). Корисничко сучеље Делфина, КДЕ-овог менаџера фајлова је унапређено и нуди боље корисничко искуство у претрази метадата фајлова. КДМ менаџер приказа и пријављивања је сада повезан са Грубом2. Марбл, виртуелни глобус подржава претрагу адреса ван везе, што чини мобилну верзију овог програма још кориснију на путу.

Корисници Кubuntuа могу испробати КДЕ 4.7 РЦ захваљујући пројекту Неон. Све што је потребно је да додате ризницу пројекта и инсталирате његове пакете. Врло је битно напоменути да додавање и коришћење ове ризнице и софтвера који испоручује, користите на сопствену одговорност. Не препоручује се коришћење софтвера у развоју на продукцијским машинама.

Забележи (bookmark) пермалинк.