mythbuntustartMythbuntu је дистрибуција базирана на Ubuntu чија је идеја интегрисање функција MythTV и поједностављење процеса инсталације на рачунар за кућни биоскоп. Након инсталације ћете уместо стандардних програма који долазе уз Ubuntu (OpenOffice, Evolution, GNOME), имати MythTV Медијски Софтверски Центар.

mythcontrolcentre Окружење је XFCE, а у сваком тренутку можете инсталирати друго окружење које Ubuntu подржава преко Mythbuntu Control Centre. Осим одабира окружења, у њему можете подешавати разне опције, који тип система (Backend – медијски сервер, Frontend – медијски прегледач, или комбиновано), додавати прикључке, подесити MySQL, постављати шифре али и инсталирати драјвере и кодеке.

mythbuntuwatchЈедна од битних одлика ове дистрибуције је чврста веза са Ubuntu тимом, чиме се омогућује Ubuntu корисницима да врло једноставно и лако претворе свој рачунар у мултимедијални сервер и обрнуто.  Mythbuntu се труди да буде у корак са новим верзијама Ubuntuа, те издаје нову верзију такође на сваких шест месеци.

 

Ако желите да преузмете Mythbuntu, кликните овде.