mythbuntustartMythbuntu je distribucija bazirana na Ubuntu čija je ideja integrisanje funkcija MythTV i pojednostavljenje procesa instalacije na računar za kućni bioskop. Nakon instalacije ćete umesto standardnih programa koji dolaze uz Ubuntu (OpenOffice, Evolution, GNOME), imati MythTV Medijski Softverski Centar.

mythcontrolcentre Okruženje je XFCE, a u svakom trenutku možete instalirati drugo okruženje koje Ubuntu podržava preko Mythbuntu Control Centre. Osim odabira okruženja, u njemu možete podešavati razne opcije, koji tip sistema (Backend – medijski server, Frontend – medijski pregledač, ili kombinovano), dodavati priključke, podesiti MySQL, postavljati šifre ali i instalirati drajvere i kodeke.

mythbuntuwatchJedna od bitnih odlika ove distribucije je čvrsta veza sa Ubuntu timom, čime se omogućuje Ubuntu korisnicima da vrlo jednostavno i lako pretvore svoj računar u multimedijalni server i obrnuto.  Mythbuntu se trudi da bude u korak sa novim verzijama Ubuntua, te izdaje novu verziju takođe na svakih šest meseci.

 

Ako želite da preuzmete Mythbuntu, kliknite ovde.