mythbuntustartMythbuntu je distribucija bazirana na Ubuntu čija je ideja integrisanje funkcija MythTV i pojednostavljenje procesa instalacije na računar za kućni bioskop. Nakon instalacije ćete umesto standardnih programa koji dolaze uz Ubuntu (OpenOffice, Evolution, GNOME), imati MythTV Medijski Softverski Centar.

mythcontrolcentre Okruženje je XFCE, a u svakom trenutku možete instalirati drugo okruženje koje Ubuntu podržava preko Mythbuntu Control Centre. Osim odabira okruženja, u njemu možete podešavati razne opcije, koji tip sistema (Backend – medijski server, Frontend – medijski pregledač, ili kombinovano), dodavati priključke, podesiti MySQL, postavljati šifre ali i instalirati drajvere i kodeke.

mythbuntuwatchJedna od bitnih odlika ove distribucije je čvrsta veza sa Ubuntu timom, čime se omogućuje Ubuntu korisnicima da vrlo jednostavno i lako pretvore svoj računar u multimedijalni server i obrnuto.  Mythbuntu se trudi da bude u korak sa novim verzijama Ubuntua, te izdaje novu verziju takođe na svakih šest meseci.

 

Ako želite da preuzmete Mythbuntu, kliknite ovde.
The university caters to more than 60,000 students and offers programs within teaching, business, information technology term paper writing service and health professions.