Неколико корисних линкова

insert-linkПостоји неколико веб адреса које би ваљало напоменути. На њима можете наћи доста информација али и подршку, питати али и пратити рад и развој следеће верзије Ubuntuа или пак проверити колико је ваш рачунар у слози са овим оперативним системом.

 

  • http://www.ubuntu.com/ – матична веб презентација Ubuntu дистрибуције и Ubuntu пројекта уопште. Овде можете наћи прегршт званичних информација.
  • http://ubuntuforums.org/ – глобални Ubuntu форум који окупља велики број љубитеља и корисника Ubuntuа. Овде можете наћи поприличан број водича, савета, техничке подршке и искустава корисника.
  • http://askubuntu.com/ – на овој веб презентацији можете поставити питања у вези Ubuntuа и званичних деривата (за остале дистрибуције и Линукс генерално погледајте овде) као на пример како да користите или одржавате систем, како да покренете неки програм, како да развијате апликације и слично. Напомена: овде не пријављујете грешке у раду програма. То чините на адреси испод.
  • https://launchpad.net/ubuntu – најбоље место за пријављивање грешки у раду система и пратећег софтвера. Више о самом процесу пријављивања и садржине пријава погледајте овде.
  • https://wiki.ubuntu.com/ – глобални Ubuntu вики садржи доста информација за кориснике, како да се прикључе, где је све помоћ потребна, више информација о локалним заједницама и раду тимова уопште.
  • http://status.ubuntu.com/ – ако сте знатижељни како тимови напредују на развоју нове верзије и то све лепо представљено у виду графикона и процената, ово је права веб презентација за вас.
  • http://friendly.ubuntu.com/ – ако сте решили да купите рачунар или имате већ један, а забринути сте да ли ће лепо радити са Ubuntu дистрибуцијом, обавезно посетите и ову веб презентацију. Презентација садржи базу рачунара коју је заједница прикупила и специјалним методама тестирала и оценила њихов рад са Ubuntu оперативним системом. Наравно, и ви можете тестирати вашу машину и проследити резултате.
Забележи (bookmark) пермалинк.