Nekoliko korisnih linkova

insert-linkPostoji nekoliko veb adresa koje bi valjalo napomenuti. Na njima možete naći dosta informacija ali i podršku, pitati ali i pratiti rad i razvoj sledeće verzije Ubuntua ili pak proveriti koliko je vaš računar u slozi sa ovim operativnim sistemom.

 

  • http://www.ubuntu.com/ – matična veb prezentacija Ubuntu distribucije i Ubuntu projekta uopšte. Ovde možete naći pregršt zvaničnih informacija.
  • http://ubuntuforums.org/ – globalni Ubuntu forum koji okuplja veliki broj ljubitelja i korisnika Ubuntua. Ovde možete naći popriličan broj vodiča, saveta, tehničke podrške i iskustava korisnika.
  • http://askubuntu.com/ – na ovoj veb prezentaciji možete postaviti pitanja u vezi Ubuntua i zvaničnih derivata (za ostale distribucije i Linuks generalno pogledajte ovde) kao na primer kako da koristite ili održavate sistem, kako da pokrenete neki program, kako da razvijate aplikacije i slično. Napomena: ovde ne prijavljujete greške u radu programa. To činite na adresi ispod.
  • https://launchpad.net/ubuntu – najbolje mesto za prijavljivanje greški u radu sistema i pratećeg softvera. Više o samom procesu prijavljivanja i sadržine prijava pogledajte ovde.
  • https://wiki.ubuntu.com/ – globalni Ubuntu viki sadrži dosta informacija za korisnike, kako da se priključe, gde je sve pomoć potrebna, više informacija o lokalnim zajednicama i radu timova uopšte.
  • http://status.ubuntu.com/ – ako ste znatiželjni kako timovi napreduju na razvoju nove verzije i to sve lepo predstavljeno u vidu grafikona i procenata, ovo je prava veb prezentacija za vas.
  • http://friendly.ubuntu.com/ – ako ste rešili da kupite računar ili imate već jedan, a zabrinuti ste da li će lepo raditi sa Ubuntu distribucijom, obavezno posetite i ovu veb prezentaciju. Prezentacija sadrži bazu računara koju je zajednica prikupila i specijalnim metodama testirala i ocenila njihov rad sa Ubuntu operativnim sistemom. Naravno, i vi možete testirati vašu mašinu i proslediti rezultate.
Zabeleži (bookmark) permalink.