Пробајте ownCloud3

595px-owncloud2-logo-svg_За оне који до сада нису имали прилике да се сретну са овим програмом, у питању је варијанта облака који се развија под окриљем КДЕ. ownCloud омогућава универзални приступ фајовима путем веб сучеља или WebDAV-a, а такође је и платформа за преглед и синхронизацију ваших календара, контаката, обележивача и докумената на различитим уређајима и на вебу.

Ubuntu Србија од почетка изласка ownCloud софтвера прати његов развој и нуди својим члановима могућност да га тестирају. Сада смо унапредили верзију на последњу, 3.0.2 која поправља старе и доноси неке нове ствари:

  • уграђен текст едитор који препознаје и правилно обележава преко 35 програмских језика
  • клијент за синхронизацију за Windows и Линукс системе (на чекању на одобрење су и Android и iOS апликације, док OSX клијент се још увек развија)
  • складиште корисничких апликација које можете преузети и додати вашем облаку: apps.owncloud.com
  • уграђен ПДФ читач
  • фото галерију

и још много тога!

Сви који су заинтересовани да пробају ownCloud3 могу да нам се јаве и ми ћемо им припремити налог. Врло је важно да се напомене да је ownCloud софтвер у развоју те може имати багове, а и Ubuntu Србија има ограничене ресурсе па неће бити дозвољено постављање веће количине података (максимум 20 мегабајта по кориснику).

Забележи (bookmark) пермалинк.