Probajte ownCloud3

595px-owncloud2-logo-svg_Za one koji do sada nisu imali prilike da se sretnu sa ovim programom, u pitanju je varijanta oblaka koji se razvija pod okriljem KDE. ownCloud omogućava univerzalni pristup fajovima putem veb sučelja ili WebDAV-a, a takođe je i platforma za pregled i sinhronizaciju vaših kalendara, kontakata, obeleživača i dokumenata na različitim uređajima i na vebu.

Ubuntu Srbija od početka izlaska ownCloud softvera prati njegov razvoj i nudi svojim članovima mogućnost da ga testiraju. Sada smo unapredili verziju na poslednju, 3.0.2 koja popravlja stare i donosi neke nove stvari:

  • ugrađen tekst editor koji prepoznaje i pravilno obeležava preko 35 programskih jezika
  • klijent za sinhronizaciju za Windows i Linuks sisteme (na čekanju na odobrenje su i Android i iOS aplikacije, dok OSX klijent se još uvek razvija)
  • skladište korisničkih aplikacija koje možete preuzeti i dodati vašem oblaku: apps.owncloud.com
  • ugrađen PDF čitač
  • foto galeriju

i još mnogo toga!

Svi koji su zainteresovani da probaju ownCloud3 mogu da nam se jave i mi ćemo im pripremiti nalog. Vrlo je važno da se napomene da je ownCloud softver u razvoju te može imati bagove, a i Ubuntu Srbija ima ograničene resurse pa neće biti dozvoljeno postavljanje veće količine podataka (maksimum 20 megabajta po korisniku).

Zabeleži (bookmark) permalink.