Probajte ownCloud4

595px-owncloud2-logo-svg_Za one koji do sada nisu imali prilike da se sretnu sa ovim programom, u pitanju je varijanta oblaka koji se razvija pod okriljem KDE. ownCloud omogućava univerzalni pristup fajovima putem veb sučelja ili WebDAV-a, a takođe je i platforma za pregled i sinhronizaciju vaših kalendara, kontakata, obeleživača i dokumenata na različitim uređajima i na vebu.

Ubuntu Srbija od početka izlaska ownCloud softvera prati njegov razvoj i nudi svojim članovima mogućnost da ga testiraju. Sada smo unapredili verziju na poslednju,4.0.4 koja popravlja stare i donosi neke nove stvari:

  • svaki fajl koji menjate u interfejsu ima mogućnost da se čuva u verzijama i da vam omogući vraćanje na stariju verziju u jedan klik
  • temiranje izgleda oblaka
  • podrška za prevuci i spusti: samo prevucite fajl sa vašeg računara u interfejs oblaka i slanje na oblak automatski kreće
  • pregledač ODF fajlova
  • unapređen je kalendar, galerija, podrška za eksterne diskove, logovanje, dodata opcija za migraciju i bekap

i još mnogo toga!

Svi koji su zainteresovani da probaju ownCloud4 mogu da nam se jave i mi ćemo im pripremiti nalog. Vrlo je važno da se napomene da je ownCloud softver u razvoju te može imati bagove, a i Ubuntu Srbija ima ograničene resurse pa neće biti dozvoljeno postavljanje veće količine podataka (maksimum 20 megabajta po korisniku).

Zabeleži (bookmark) permalink.