Пробајте ownCloud4

595px-owncloud2-logo-svg_За оне који до сада нису имали прилике да се сретну са овим програмом, у питању је варијанта облака који се развија под окриљем КДЕ. ownCloud омогућава универзални приступ фајовима путем веб сучеља или WebDAV-a, а такође је и платформа за преглед и синхронизацију ваших календара, контаката, обележивача и докумената на различитим уређајима и на вебу.

Ubuntu Србија од почетка изласка ownCloud софтвера прати његов развој и нуди својим члановима могућност да га тестирају. Сада смо унапредили верзију на последњу,4.0.4 која поправља старе и доноси неке нове ствари:

  • сваки фајл који мењате у интерфејсу има могућност да се чува у верзијама и да вам омогући враћање на старију верзију у један клик
  • темирање изгледа облака
  • подршка за превуци и спусти: само превуците фајл са вашег рачунара у интерфејс облака и слање на облак аутоматски креће
  • прегледач ОДФ фајлова
  • унапређен је календар, галерија, подршка за екстерне дискове, логовање, додата опција за миграцију и бекап

и још много тога!

Сви који су заинтересовани да пробају ownCloud4 могу да нам се јаве и ми ћемо им припремити налог. Врло је важно да се напомене да је ownCloud софтвер у развоју те може имати багове, а и Ubuntu Србија има ограничене ресурсе па неће бити дозвољено постављање веће количине података (максимум 20 мегабајта по кориснику).

Забележи (bookmark) пермалинк.