Ubuntu 12.04 је стигао

Данас је изашла нова верзија Ubuntu, 12.04 Precise Pangolin. Ова верзија је ЛТС (Long Term Support) и први пут од сада ће и десктоп и сервер верзије имати подршку 5 година.

Свеж изглед
precise-features-overview-hudОд новина ту је HUD, нов и лакши систем претраге онога што желите да нађете и покренете. Само притиснете једно дугме и куцате оно што желите да урадите.
Ту је и Video Lens који вам омогућује претрагу видео записа, било да су на вашем десктопу, на YouTube сервису или где год другде.
Ubuntu софтверски центар вам даје приступ хиљадама апликација. Можете видети листу најбоље оцењених апликација, упоређивати апликације по оценама и коментарима других корисника, имати евиденцију шта сте инсталирали и синхронизовати све ваше апликације на свим вашим Ubuntu рачунарима!

Безбедан
Ubuntu је сада сигурнији више него икад! AppArmor чува ваше битне апликације, аутоматско сигурносно ажурирање вас додатно штити од свих новооткривених пропуста брзо и једноставно. Енкрипција фајлова, интеграција Firefox и gnome-keyring и других система заштите, уз нови Ubuntu осећате се и ви и ваши подаци сигурно.

Бржи
Нови 12.04 је бржи него икад! Учитавање система и отварање веб прегледача се извршава у само неколико секунди. Нема програма у пробним (trial) верзијама да гуше ваш систем при подизању. Ubuntu вас неће изневерити и временом постајати све спорији.

Компатибилан
Precise Pangolin савршено ради са широким спектром уређаја. Једноставно прикључите ваш MP3 плејер, камерицу или штампач и можете одмах да их користите! Нема инсталационих дискова, драјвера, збрке. И не само то, можете несметано да радите са Microsoft Office документима.

precise-features-overview-videolensНа услузи вам стоје брзи и безбедни програми за сурфовање вебом, рад са документима, електронском поштом, банковним рачунима и много других. Ту је Skype, Gwibber за твитовање, Ubuntu One Music Streaming, Ubuntu One музичка продавница, нови звучни мени, програми за преглед слика и видео едитовање, као и Ubuntu One – ваш облак. Ubuntu One вам омогућује да складиштите своје фајлове на 5 гигабајта бесплатног простора и приступате им са свих ваших уређаја! Такође можете да приступате и својим музичким датотекама и слушате вашу омиљену песму на било ком уређају. Делите фајлове са колегама, слике са пријатељима или их линкујте на друштвеним мрежама. И не само то, на iOS и Android уређајима било која слика се може појавити онлајн на било ком другом уређају, чим је усликате.

Још увек нисте сигурни да је Ubuntu оно што вам треба? Испробајте Ubuntu уживо и уверите се колико је добар или га одмах преузмите!

 

Забележи (bookmark) пермалинк.