Ubuntu 12.04 je stigao

Danas je izašla nova verzija Ubuntu, 12.04 Precise Pangolin. Ova verzija je LTS (Long Term Support) i prvi put od sada će i desktop i server verzije imati podršku 5 godina.

Svež izgled
precise-features-overview-hudOd novina tu je HUD, nov i lakši sistem pretrage onoga što želite da nađete i pokrenete. Samo pritisnete jedno dugme i kucate ono što želite da uradite.
Tu je i Video Lens koji vam omogućuje pretragu video zapisa, bilo da su na vašem desktopu, na YouTube servisu ili gde god drugde.
Ubuntu softverski centar vam daje pristup hiljadama aplikacija. Možete videti listu najbolje ocenjenih aplikacija, upoređivati aplikacije po ocenama i komentarima drugih korisnika, imati evidenciju šta ste instalirali i sinhronizovati sve vaše aplikacije na svim vašim Ubuntu računarima!

Bezbedan
Ubuntu je sada sigurniji više nego ikad! AppArmor čuva vaše bitne aplikacije, automatsko sigurnosno ažuriranje vas dodatno štiti od svih novootkrivenih propusta brzo i jednostavno. Enkripcija fajlova, integracija Firefox i gnome-keyring i drugih sistema zaštite, uz novi Ubuntu osećate se i vi i vaši podaci sigurno.

Brži
Novi 12.04 je brži nego ikad! Učitavanje sistema i otvaranje veb pregledača se izvršava u samo nekoliko sekundi. Nema programa u probnim (trial) verzijama da guše vaš sistem pri podizanju. Ubuntu vas neće izneveriti i vremenom postajati sve sporiji.

Kompatibilan
Precise Pangolin savršeno radi sa širokim spektrom uređaja. Jednostavno priključite vaš MP3 plejer, kamericu ili štampač i možete odmah da ih koristite! Nema instalacionih diskova, drajvera, zbrke. I ne samo to, možete nesmetano da radite sa Microsoft Office dokumentima.

precise-features-overview-videolensNa usluzi vam stoje brzi i bezbedni programi za surfovanje vebom, rad sa dokumentima, elektronskom poštom, bankovnim računima i mnogo drugih. Tu je Skype, Gwibber za tvitovanje, Ubuntu One Music Streaming, Ubuntu One muzička prodavnica, novi zvučni meni, programi za pregled slika i video editovanje, kao i Ubuntu One – vaš oblak. Ubuntu One vam omogućuje da skladištite svoje fajlove na 5 gigabajta besplatnog prostora i pristupate im sa svih vaših uređaja! Takođe možete da pristupate i svojim muzičkim datotekama i slušate vašu omiljenu pesmu na bilo kom uređaju. Delite fajlove sa kolegama, slike sa prijateljima ili ih linkujte na društvenim mrežama. I ne samo to, na iOS i Android uređajima bilo koja slika se može pojaviti onlajn na bilo kom drugom uređaju, čim je uslikate.

Još uvek niste sigurni da je Ubuntu ono što vam treba? Isprobajte Ubuntu uživo i uverite se koliko je dobar ili ga odmah preuzmite!

 

Zabeleži (bookmark) permalink.