Убунту 14.10 издање је у Бета фази развоја

Ако сте неко ко воли да завири у следеће издање Убунтуа пре него што дође октобар, сигурно вас радује вест да је за следеће издање Убунтуа доступно преузимање ИСО (енгл. ISO) слика у Бета стању развојног пута. Оно што је за Убунту финална Бета за његове деривате то је већ Бета 2. Сви заједно, Убунту и његови деривати, достигли су стање у којем се јасно назиру измене и побољшања у односу на претходно издање.

Међутим, ако нисте неко ко радо напушта сигурност ЕлТиЕс (енгл. LTS) издања које сте добили инсталацијом Убунту 14.04, знајте, да ово не би морао да буде ваш терен. Тако да ако нисте сигурни шта бисте могли да затекнете на њему, можда је препоручљиво и да не улазите. Свакако, ако и поред тога имате жељу да почнете са тестирањем, испробавањем, проналажењем грешака и пријављивањем истих – слободно се послужите.

Наравно, ако сте већ „утренирани играч“ на дуже развојне стазе ова вест о Бети вам неће пуно значити, јер вероватно користите 14.10 још из пре-Алфа стања.

Колико је познато Убунту остаје на Гному 3.10 па ће и апликације(Наутилус, Тотем, Ритам машина и друге) остати на том нивоу. Наравно, ово никако не значи да Убунту почиње да заостаје, баш напротив, Убунту коначно успорава и „гланца“ све оно од чега корисници имају највећу корист и што се показало као најпрактичније за рад и доживљај на једном оперативном систему.

Убунту и његове деривате можете преузети са следећих веза:

За сваку помоћ и подршку на српском језику увек се можете обратити на већ потврђеном месту.

Забележи (bookmark) пермалинк.