Ubuntu 14.10 izdanje je u Beta fazi razvoja

Ako ste neko ko voli da zaviri u sledeće izdanje Ubuntua pre nego što dođe oktobar, sigurno vas raduje vest da je za sledeće izdanje Ubuntua dostupno preuzimanje ISO (engl. ISO) slika u Beta stanju razvojnog puta. Ono što je za Ubuntu finalna Beta za njegove derivate to je već Beta 2. Svi zajedno, Ubuntu i njegovi derivati, dostigli su stanje u kojem se jasno naziru izmene i poboljšanja u odnosu na prethodno izdanje.

Međutim, ako niste neko ko rado napušta sigurnost ElTiEs (engl. LTS) izdanja koje ste dobili instalacijom Ubuntu 14.04, znajte, da ovo ne bi morao da bude vaš teren. Tako da ako niste sigurni šta biste mogli da zateknete na njemu, možda je preporučljivo i da ne ulazite. Svakako, ako i pored toga imate želju da počnete sa testiranjem, isprobavanjem, pronalaženjem grešaka i prijavljivanjem istih – slobodno se poslužite.

Naravno, ako ste već „utrenirani igrač“ na duže razvojne staze ova vest o Beti vam neće puno značiti, jer verovatno koristite 14.10 još iz pre-Alfa stanja.

Koliko je poznato Ubuntu ostaje na Gnomu 3.10 pa će i aplikacije(Nautilus, Totem, Ritam mašina i druge) ostati na tom nivou. Naravno, ovo nikako ne znači da Ubuntu počinje da zaostaje, baš naprotiv, Ubuntu konačno usporava i „glanca“ sve ono od čega korisnici imaju najveću korist i što se pokazalo kao najpraktičnije za rad i doživljaj na jednom operativnom sistemu.

Ubuntu i njegove derivate možete preuzeti sa sledećih veza:

Za svaku pomoć i podršku na srpskom jeziku uvek se možete obratiti na već potvrđenom mestu.

Zabeleži (bookmark) permalink.