Ubuntu LoZa na BalCCon 2k13 First Contact

balccon2k13Prvi hakerski kongres pod nazivom BalCCon održan je u Novom Sadu 6. i 7. septembra. Kongres pod ovogodišnjim sloganom BalCCon 2k13 First Contact okupio je mnoge priznate hakere iz regiona i sveta kako bi deo svoje energije preneli i na naše prostore direktno iz Master centra koji je deo Novosadskog sajma.

Glavni organizator kongresa je novosadsko udruženje linuks korisnika pod nazivom LUGoNS. Ovo udruženje postoji i više od decenije radi na boljitku društva i podsticanju na korišćenje GNU/Linux sistema kako u preduzećima tako i među pojedincima i entuzijastima.

Učešće na ovom kongresu imala je i naša zajednica koja je predstavila svoju ulogu u slagalici velikog GNU/Linux sveta. Uz pomoć Ubuntu promotivnog materijala i materijala koji smo dobili od System76 uspeli smo da zainteresovanima i po prvi put privučenima približimo operativni sistem koji svi volimo. Imali smo prilike da odgovorimo na pitanja, hrabrima instaliramo sistem i mnoge uputimo na pravu adresu.

Generalno i sveošte bilo je prilike i mogućnosti za sklapanje novih poznanstava, mnogo pozitivne energije, dobrih predavanja i velikih ljudi. Kako je to izgledalo ukratko možete videti na slikama, a da bi sve doživeli moraćete da sačekate sledeću godinu i još jedan od mnogih u nizu BalCCon kongresa.

Hakerski kongres… AKA da ne bi zalutali

Haker (engl. hacker) je osoba koja poseduje izvanredno znanje u oblasti računara, softvera i hardvera. Ova reč se danas potpuno pogrešno koristi, jer je postala sinonim za korisnika koji bez dozvole želi da pristupi nekom računaru, internet resursu ili samo želi da zaguši saobraćaj i onemogući trenutno korišćenje određenog servisa. Lakog i prostog puta do ovog zvanja nema bez obzira na prirodu vaših namera pri korišćenju stečenih znanja.

Ubuntu RS LoZa

ubuntu stand 1

 

ubuntu stand 2

Ubuntu RS LoZa slika 3

Ubuntu RS LoZa slika 4 Ubuntu RS LoZa slika 2

Zabeleži (bookmark) permalink.