Ubuntu ЛоЗа на BalCCon 2k13 First Contact

balccon2k13Први хакерски конгрес под називом BalCCon одржан је у Новом Саду 6. и 7. септембра. Конгрес под овогодишњим слоганом BalCCon 2k13 First Contact окупио је многе признате хакере из региона и света како би део своје енергије пренели и на наше просторе директно из Мастер центра који је део Новосадског сајма.

Главни организатор конгреса је новосадско удружење линукс корисника под називом ЛУГоНС. Ово удружење постоји и више од деценије ради на бољитку друштва и подстицању на коришћење GNU/Linux система како у предузећима тако и међу појединцима и ентузијастима.

Учешће на овом конгресу имала је и наша заједница која је представила своју улогу у слагалици великог GNU/Linux света. Уз помоћ Ubuntu промотивног материјала и материјала који смо добили од System76 успели смо да заинтересованима и по први пут привученима приближимо оперативни систем који сви волимо. Имали смо прилике да одговоримо на питања, храбрима инсталирамо систем и многе упутимо на праву адресу.

Генерално и свеоште било је прилике и могућности за склапање нових познанстава, много позитивне енергије, добрих предавања и великих људи. Како је то изгледало укратко можете видети на сликама, а да би све доживели мораћете да сачекате следећу годину и још један од многих у низу BalCCon конгреса.

Хакерски конгрес… AKA да не би залутали

Хакер (енгл. hacker) је особа која поседује изванредно знање у области рачунара, софтвера и хардвера. Ова реч се данас потпуно погрешно користи, јер је постала синоним за корисника који без дозволе жели да приступи неком рачунару, интернет ресурсу или само жели да загуши саобраћај и онемогући тренутно коришћење одређеног сервиса. Лаког и простог пута до овог звања нема без обзира на природу ваших намера при коришћењу стечених знања.

Ubuntu RS LoZa

ubuntu stand 1

 

ubuntu stand 2

Ubuntu RS LoZa slika 3

Ubuntu RS LoZa slika 4 Ubuntu RS LoZa slika 2

Забележи (bookmark) пермалинк.